Start verkoop fase 3 Rengerswetering

In het kader van de stijgende vraag naar woningen is goed nieuws te melden. De gemeente heeft goedkeuring gegeven voor de start verkoop van woningen in de derde fase van het tweede eiland van Rengerswetering. Dat de welstand accoord is mag positief genoemd worden, omdat Bunschoten nu nog verder kan uitbreiden aan de zuidoostelijke zijde van de bebouwde kom. Het aantrekkelijke van deze derde fase is dat veel woningen aan het water zijn gesitueerd, met de tuin op het zuiden. 

Momenteel worden er 78 woningen gebouwd. Hiervan staan nog slechts 2 woningen te koop. Des te logischer is het dat nu gestart wordt met de verkoop van 25 nieuwe woningen in de volgende fase. Het volume bestaat uit 10 tussenwoningen vanaf 215.000 euro, 6 hoekwoningen vanaf 255.000 euro, 4 tweekappers voor 369.500 euro en 5 vrijstaande woningen vanaf 399.000 euro (de genoemde prijzen zijn vrij op naam-prijzen). Ook voor deze woningen geldt: gelegen in een waterrijke omgeving en omgeven door het groene hart van Eemland. Opvallend in deze fase zijn de XL-rijwoningen welke liggen op een extra ruime kavel. Deze woningen, met de keuken aan de voorzijde, hebben vrij uitzicht over de polder wat extra benadrukt wordt door het grote raam in de voorgevel.
 
De ontwikkelaar van het tweede eiland van Rengerswetering, De Bunte Vastgoed, heeft vanaf het begin goed samengewerkt met de gemeente Bunschoten. Alleen dan is het mogelijk om datgene te ontwikkelen dat naadloos aansluit op de actuele woonwensen. "We zijn er in geslaagd een breed scala aan grondgebonden woningen te ontwikkelen, zodat alle prijsklassen kunnen worden bediend, vertelt de heer Van de Geest, projectontwikkelaar bij De Bunte Vastgoed. "Ook hebben we opnieuw gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen, is er een rijke detaillering toegepast en kent ook dit gedeelte een rijke en afwisselende architectuur. Geïnteresseerden die meer willen weten over de derde fase van het tweede eiland zijn van harte uitgenodigd op de verkoopavond op 26 maart aanstaande in restaurant De Mandemaaker. Tot nu toe zijn de verkoopavonden die we bij de vorige fases organiseerden telkens goed bezocht. We kunnen dus stellen dat het animo voor de nieuwe wijk groot is. Ook voor deze derde fase verwachten we opnieuw warme belangstelling", besluit Van de Geest.

Verkoop- en informatieavond
Op 26 maart aanstaande vindt in restaurant De Mandemaaker, Kerkstraat 103 te Bunschoten, van 19.00 tot 20.30 uur de verkoop- en informatieavond plaats. Belangstellenden zijn hierbij van harte uitgenodigd.